Linsesuppe

Vis foregående emne Vis næste emne Go down

Linsesuppe

Indlæg  Gæst on Fre 31 okt 2008, 16:32

Her er opskriften på en velsmagende linsesuppe som Torben Ryle og jeg har haft glæde af på vores kajakture hele vinteren.

!,5 l vand
2 dl røde linser
2 laurbærblade
1 grønsags ell. hønse bouillon
1 løg
timian (spar ikke på det)
en skvat eddike
paprika
hønsekød, eller andet kød efter smag.

løg og kød svitses på panden sammen med paprika
vand bringes i kog sammen med bouillonterning, laurbærblade, linser, timian,
eddike og kød/løg
koges ca 50 min.

Bliver bedst hvis retten laves dagen før.

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

supplerende bemærkning til Elgjægerens linsesuppe

Indlæg  Torben on Søn 02 nov 2008, 17:10

Linserne skal endelig være røde og ikke grønne, så kan de nemlig koge ud.

Til opbevaring under roturen kan anbefales en særlig lille termoflaske med stor åbning. Den rummer 0,35 l, hvilket er nok til en person, inden man går løs på rugbrødet. Den koster omkring 100 kr. Åbningen er så stor, at man kan spise suppen med ske. Det forhøjer nydelsen.



Hvis man fylder varm suppe på den lille termoflaske om morgenen, så står suppen og simre i flasken og er klar og tyk til frokost.

Jeg kan forberede en lille portion på en halv time om morgene inden jeg tager af sted.

Til en enkelt portion kan man i stedet for kyllingekød bruge skiver af stærk spansk pølse; der sammen med hvidløg giver en fætter-kras-blanding.

Hvis man laver en stor portion som Elgjægeren beskriver; så kan man også komme kartofler i skiver i. I det hele taget er suppen en slags operation tøm køleskabet. Tørret persille er også godt at komme i.

Jeg lavede en gang så stor en portion at jeg kunne spise af den i 3 dage ( resten af familien var stået af efter dag et) - og sidste dag smagte suppen helt forrygende.

Fortæl hvis der er nogen der afprøver suppen.

/Torben
avatar
Torben
Admin

Antal indlæg : 122
Registration date : 07/06/08
Geografisk sted : Allerød 26164453

Vis brugerens profil http://hammerbakke.blogspot.com

Tilbage til toppen Go down

Andre anvendelser af linser

Indlæg  Ole on Tirs 15 sep 2009, 21:19

Fra Rolf Lunds kogebog er her også et par varianter på linsesuppe og linseret.
Velbekomme.

Linsesuppe. 2 personer. Vægt ca. 250 g + 180 g brød. 4380 kJ. Energifordeling: 19 % fedt, 65 % kulhydrat, 16 % protein

1 løg
olie
1 fed hvidløg
5 tørrede tomater
100 g orange linser
6 dl vand
1 bouillonterning
1 tsk. garam masala

1. Skær løget fint og svits i olie.
2. Tilsæt finthakkede tørrede tomater, hvidløg, linser, vand og en bouillonterning. Kog i ca 15 min.
3. Tilsæt garam masala.
Et hjemmelavet brød vil passe fint til. Tilsammen en forholdsvis sprit- og tidskrævende ret.


Linseret med chili. 2 personer. Vægt ca. 450 g. 5600 kJ. Energifordeling: 3 % fedt, 82 % kulhydrat 14 % protein

300 g bulgur
5,5 dl vand
2 skalotteløg
olie
50 g linser
2 dl vand
1 bouillonterning
5 tørrede tomater
1 lille hot chili

1. Kog bulguren i vand tilsat salt i ca. 5 min. Hold gryden varm i soveposen.
2. Hak løget fint, svits i olien.
3. Tilsæt linser, vand, bouillonterning og de tørrede tomater.
4. Snit dele af eller hele chilien fint. Tilsæt efter behag.
5. Kog ca. 10 min.
avatar
Ole

Antal indlæg : 137
Registration date : 24/06/08
Age : 69
Geografisk sted : Holbæk. Mobil: 40187257

Vis brugerens profil http://www.oleshavkajak.blogspot.com

Tilbage til toppen Go down

Re: Linsesuppe

Indlæg  Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Vis foregående emne Vis næste emne Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum